Fjernaflæsning

De fjernaflæste målere gør det lettere for dig som el-kunde

  • Du kan følge med i dit aktuelle forbrug helt ned på timebasis
  • Du slipper for selv at aflæse måleren – også når du flytter eller skifter el-leverandør


Et vigtigt led i den grønne omstilling
De fjernaflæste målere er en vigtig del i Danmarks grønne omstilling og mod målet om at være CO2-neutrale i 2050. Målerne gør det nemlig muligt at følge med i forbruget på timebasis og gøre os mere opmærksomme på vores forbrug.

Overblik og besparelser

De fjernaflæste målere giver mulighed for løbende overblik over forbrug. Det er din el-leverandør som faciliterer en evt. digital overbliksløsning – en loginløsning.  Nogle el-leverandørerer afregner strømmen alt efter, hvornår på døgnet du bruger den. Derfor kan du med fordel flytte dit forbrug til de tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billigere og herved spare på din el-regning. Få mere information hos din el-leverandør.

FAQ

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål

Den fjernaflæste måler sender automatisk dine aflæsninger direkte til EL-NET, så du slipper for at aflæse fremover. Måleren kan måle dit forbrug helt ned på timebasis og giver dig et bedre overblik over forbruget.

Som et led i den grønne omstilling har Energistyrelsen besluttet, at alle el-målerne i Danmark skal fjernaflæses inden 2020.

Nej, aflæsningen sker automatisk.

Du får besøg af en montør, der skiftet måleren. Du får en kvittering af montøren på udskiftningen, der viser de aflæste tællere på din måler.

Du får den nøjagtige dato i det brev, du modtager fra os tre uger før, vi kommer til din adresse og skifter måler. 

Ja, du kan altid ændre aftalen. I det brev du modtager fra os inden udskiftningen på din adresse, står der hvor du skal henvende dig.

Det er vigtigt, at du sørger for, at pladsen foran målertavlen er ryddet. Og så skal der være en myndig tilstede fra husstanden.

I de fleste tilfælde udskiftes måleren uden strømafbrydelse. I ganske få tilfælde er vi nødt til at afbryde strømmen. Du skal som kunde selv kontrollere, at dine installationer er i gang igen.

Det tage cirka en halv time at skifte én måler.

Nej, det koster dig ikke noget.

Måleren får strøm fra elnettet, og det dækkes af den samlede drift.

Du kan ringe til Kamstrups kundeservice på 8993 1902 eller sende en mail.

Nej, der kan intet ske ved at tildække måleren. Men det er vigtigt, at vi kan komme uhindret til måleren.

Sendeeffekten ved dataoverførelsen er på max. 500 mW. Til sammenligning har en almindelig mobiltelefon en sendeeffekt på op mod 2000 mW.

Data til at afregne dit forbrug og eventuelt produktion, hvis der er tale om producerende anlæg som eksempelvis solceller. Derudover registrerer måleren kvaliteten af den leverede strøm.

Når data er registreret i den fjernaflæste måler, krypteres de, inden de sendes til Kamstrup. Det beskytter effektivt de indsamlede data.

Måleren har hele tiden lagret de aktuelle data. Når en evt. strømafbrydelse er ovre, vil måleren fortsætte, hvor den slap.

Afhængig af din nuværende installation, installerer vi en af følgende typer elmålere: 1-faset, 3-faset, CT- eller DIN skinne måler.

Har du spørgsmål?
Vores kundeservice er klar til at hjælpe

Spørgsmål - kontakt os nu